Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان ظهر امروز در نشست مجازی ایام الله دهه فجر با موضوع چهل و دو سال پاسداری از شرع و قانون اساسی اظهار داشت: انقلاب اسلامی تنها استقرار نظام سیاسی به جای رژیم قبلی نبود، بلکه یک تلاش مقدس برای حاکمیت ارزش‌های الهی و اسلامی بر کشورمان ایران بود تا زمینه‌سازی کند برای نابودی قدرت‌های جهانی استعمارگر که به دنبال سلطه بر تمام جهان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی ایران امید مستضعفان را در جهان زنده کرد و این امید را به وجود آورد که قدرت‌های ظالم پایدار نیستند و از بین رفتنی هستند، افزود: جمهوری اسلامی ایران از مرزهای جغرافیایی فراتر رفت و به یک حرکت جهانی رسید، بالندگی و اقتدار امروز جبهه جهانی مقاومت که متشکل از جوانان مومن است، مهر تأییدی است بر واقعیتی است که از آن صحبت می‌کنیم.

طحان نظیف با تأکید بر اینکه دشمنان از هیچ اقدامی برای شکست این نظام مقدس دریغ نکردند، اما امروز نظام اسلامی و مردم به صورت همه‌جانبه و تمام عیار سربلند هستند، گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران به کشوری تبدیل شده که در کنار حفظ استقلال موجودیت استکبار جهانی را به چالش کشیده است و قدرت‌های بزرگ به تأثیرگذاری ملت ایران در عرصه جهانی اعتراف می‌کنند.

قانون اساسی یکی از سندهای پر افتخار این انقلاب است

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه امروز جهان ایران اسلامی را به جوانانی می شناسد که در عرصه‌های مختلف علمی، هنری و ورزشی می‌درخشند، بیان کرد: قانون اساسی یکی از سندهای پر افتخار این انقلاب است، این قانون تحول جامعه را در گرو مشارکت همه مردم می‌داند.

وی با بیان اینکه هدف از تشکیل شورای نگهبان صیانت از موازین اسلامی و تضمین شرعی بودن نظام است، تصریح کرد: یکی از وظایف شورای نگهبان صیانت از قانون اساسی است، شورای نگهبان تضمین‌کننده قانون اساسی است، پاسداری از حقوق مردم در انتخابات و پاسداری و تضمین سلامت مسؤولان نظام از دیگر وظایف این شورا است.

طحان نظیف با اشاره به پیشینه شورای نگهبان گفت: اصل دوم قانون اساسی مشروطه که به اصل طراز معروف است، یک پیش‌بینی اولیه از شورای نگهبان است، یک هیأتی که مرکب از ۵ نفر از مجتهدان بود و به انتخاب مجلس تشکیل می‌شد، وظیفه آن بررسی و یا رد مصوبات مجلس بود، این اصل در آن قانون پیش‌بینی شد اما شاهد اجرای آن در قبل از انقلاب نبودیم.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: دغدغه وجود داشت که حراست و صیانت و تضمین از احکام شرعی باید انجام شود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با دقت بیشتری نهادی مانند شورای نگهبان در قانون اساسی پیش‌بینی شد، بعد از اینکه قانون اساسی در اسفند سال ۵۸ رأی می‌آورد، امام(ره) اعضای فقیه را منصوب می‌کنند و در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۵۹ شورای نگهبان تشکیل می‌شود.

نظارت بر قوانین یکی از وظایف مهم شورای نگهبان است

وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی از اصل ۹۱ تا ۹۹ مربوط به شورای نگهبان است، بیان کرد: وظایف شورای نگهبان در قانون اساسی ذکر شده است، یکی از وظایف مهم شورای نگهبان نظارت بر قوانین است تا مصوبات مجلس خلاف شرع و قانون اساسی نباشد.

طحان نظیف با بیان اینکه شورای نگهبان در این ۴۰ سال تمام تلاش خود را صرف کرده است تا از وظایف خطیر خود نهایت حراست و پاسداری را انجام دهد، گفت: هر مصوبه‌ای از مجلس شورای اسلامی باید برای شورای نگهبان ارسال شود و زمان مشخصی دارد که نسبت به مصوبه مجلس اظهارنظر کند و اگر از آن زمان استفاده نکند، تبدیل به قانون می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه هفته‌ای حداقل یک تا دو جلسه در مورد مصوبات مجلس برگزار می‌شود، عنوان کرد: شورای نگهبان به شدت بر روی حقوق مردم حساسیت دارد، چون شرع ما نسبت به حقوق مردم و قانون اساسی این حساسیت را دارد.

وی با تأکید بر اینکه ملاک نظارت شورای نگهبان موازین شرعی، اصول قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام است، افزود: تمام نظرات شورای نگهبان از ابتدای انقلاب تاکنون بر روی سامانه جامع نظرات شورای نگهبان قابل مشاهده و استفاده است.

شورای نگهبان از انتخابات الکترونیکی استقبال می‌کند

طحان نظیف با اشاره به اینکه نظارت شرعی یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان است، تصریح کرد: هر شهروندی اگر مصوبه‌ای را خلاف شرع بداند، می‌تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند، آن‌ها از فقهای شورای نگهبان استعلام می‌کنند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به تفسیر قانون اساسی گفت: هر قانونی نیاز به تفسیر دارد، تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است و تفاسیر متعددی نسبت به این قانون دارد.

وی با بیان اینکه نظارت بر انتخابات در مواقع انتخابات انجام می‌شود، اضافه کرد: شورای نگهبان ناظر انتخابات است، بخش زیادی از هجمه‌هایی که به شورای نگهبان وارد می‌شود به خاطر وظیفه نظارت بر انتخابات است.

طحان نظیف با تأکید بر اینکه در قوانین انتخابات مشکل داریم، افزود: در حوزه انتخابات مجری قوانینی هستیم که این قوانین اشکالات و ابهاماتی دارد و نیاز به بروزرسانی و در نظر گرفتن اقتضائات امروز را دارد، تا زمانی که قانون وجود دارد به آن عمل خواهیم کرد، قوانین انتخابات باید اصلاح شود، تا قابل دفاع‌تر باشد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این شورا یک نهاد تخصصی است، تصریح کرد: مجامع مشورتی و پژوهشکده شورای نگهبان از تعدادی از جوانان باسواد و متعهد به نظام اسلامی تشکیل شده است، اینها بازوان شورای نگهبان در انجام وظایف این شورا هستند.

وی با اشاره به الکترونیکی شدن انتخابات خاطرنشان کرد: از یک رأی مردم هم نمی‌گذریم، اگر زیرساخت‌های امنیتی و فنی فراهم شود، انتخابات الکترونیکی برگزار می‌شود و باید از الان به فکر برگزاری انتخابات الکترونیک در آینده باشیم و شورای نگهبان از آن استقبال می‌کند.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان الکترونیکی شدن انتخابات سامانه جامع نظرات شورای نگهبان تفسیر قانون اساسی قوانین انتخابات سخنگوی شورای نگهبان شورای نگهبان شورای نگهبان شورای نگهبان قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی خضریان نماینده مردم تهران در روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در مورد تبصره ماده ۵۷ این لایحه گفت:در این تبصره اتفاقی رخ داده موضوعی برای اضافه شدن فوق العاده خاص برای یکی از دستگاهها وجود دارد در حالی که در سری اول ایراد شورای نگهبان این موضوع نبوده است.

بیشتر بخوانید: دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد

خضریان اضافه کرد: صحن به رییس کمیسیون تلفیق برنامه اعتماد کرد و این موضوع را رییس کمیسیون بدون رای آوردن در بازگشت شورای نگهبان اضافه کرده است و در بازگشت دوباره به شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این خلاف عدالت است اگر بخواهیم برای یک دستگاه حقوق و مزایایی در فوق العاده اضافه کنیم. این خلاف عدالت و قانون رخ داده است.

وی از قالیباف خواست که این تبصره حذف شود و بدون این تبصره رای گیری شود.

قالیباف خطاب به خضریان بیان داشت: به معاونت قوانین سپردم که بود و نبود این موضوع را از متن مذاکرات چک کند و این مراعی بماند تا قوانین چک شود و بعد تذکر خضریان بررسی شود.

این موضوع در جلسه عصر مورد بررسی قرار گرفت و معاونت قوانین مجلس هم تایید کرد که تبصره مذکور اضافه شده است.

خضریان خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بازگشت شورای نگهبان بر روی این ماده ابهامی وارد شد که کمیسیون تلفیق بدون توجه به ابهام، تبصره ای را اضافه کرد و با امضای ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم انجام شده این فوق العاده خاص خلاف عدالت است و قوانین مجلس هم این موضوع را تایید می کند.

در نهایت رئیس مجلس اصلاحیه کمیسیون در مورد تبصره ماده ۵۷ برنامه هفتم را به رای گذاشت و با موافقت اکثریت نمایندگان به تصویب رسید.

کد خبر: 1229026 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های مرحله دوم انتخابات مجلس
  • جدول پخش برنامه های صدای آبادان
  • مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • ابلاغیه اجرای تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی
  • ابلاغ تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی برای اجرا
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد