Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ جنجال آفرینی مجلسی‌های جدید اینبار به تلاش برای عبور از خط ویژه و سیلی زدن به صورت یک سرباز رسید. رفتاری که از سوی نماینده سبزوار رخ داد تا فضای رسانه‌ای و مجازی طی چند روز اخیر تحت الشعاع این اتفاق و درخواست‌ها برای برخورد با این نماینده قرار گیرد.

این اقدام علی اصغر عنابستانی، صدای هم سنگرانش در بهارستان را نیز درآورد و آن‌ها هم خواستار برخورد با این نماینده شدند، هرچند بودند نمایندگانی، چون میرسلیم که از جریان مشکوک عنابستانی سخن گفتند و انتقادات را توطئه برای تخریب مجلس دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان برخی پای شورای نگهبان را به ماجرا باز کردند، گلایه از ردصلاحیت‌هایی که نتیجه آن تشکیل مجلسی با مشارکت پایین بود و البته انتظار از اینکه شورای نگهبان ورود کرده و صلاحیت نماینده را رد کند. اما آیا به لحاظ قانونی چنین انتظاری را می‌توان از شورای نگهبانی‌ها داشت؟

نجات الله ابراهیمیان که خود پیشتر سخنگو و عضو حقوقدان سابق شورای نگهبان بوده است به این پرسش پاسخ می‌دهد و به خبرآنلاین می‌گوید: «ورود کردن به این موضوعات، جزو وظایف شورای نگهبان نیست.»

نماینده نه مصون و نه معصوم است

نجات الله ابراهیمیان، عضو پیشین شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان به لحاظ قانونی، می‌تواند به رفتار نادرست نماینده سبزوار با یک سرباز ورود کند؟ گفت: ورود کردن به این موضوعات، جزو وظایف شورای نگهبان نیست. در واقع بحث اجازه نیست. ما یک قانونی درباره نظارت بر رفتار نمایندگان داریم. طبیعی است که با رخ دادن این گونه اتفاقات، باید با اجرای قانون با فرد خطاکار برخورد شود به بیانی دیگر باید گفت که نماینده نه مصون و نه معصوم است به هر حال جرمی مرتکب شده است بنابراین اگر این جرم در دادگاه ثابت شود باید مانند یک شهروند عادی، به جرم نماینده رسیدگی می‌کنند.

او افزود: در حال حاضر نمی‌توان کسی را سرزنش کرد که این اتفاقات رخ داده است به هر حال انسان است و چه بسا بعد‌ها مرتکب جرمی خواهند شد در واقع باید سیستمی باشد که دادگستری به صورت اتوماتیک، کار خودش را انجام بدهد وقتی دادگستری، کار خود را به درستی انجام دهد به تدریج، این به برخوردی عقلانی و مناسب تبدیل می‌شود.

باید سازوکاری برای برخورد با نمایندگان اندیشید

این حقوقدان درباره رسیدگی به رفتار عنابستانی در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس و اینکه این برخورد‌ها تا چه حد می‌تواند قاطع و منتج به نتیجه باشد؟ عنوان کرد: به هر حال برای این گونه موارد، باید سازوکاری اندیشید که دادگستری به صورت مستقل و اتوماتیک، بتواند وظایف خود را انجام دهد امروزه در کشور‌هایی که دادگستری نوین دارند و سیستم دادگستری به درستی کار می‌کند در این موارد راه‌حل‌های روشنی پیش بینی شده است؛ بنابراین باید از این راه‌حل‌های روشن تبعیت کرد و هر کسی تخلف کرد بدون مسامحه به نهاد‌های قضایی معرفی کرد تا آن‌ها بررسی کنند و پس از بررسی‌ها، حکم را صادر کنند. قانون آیین دادرسی کیفری و قوانین جزایی ما هم، عناوین مجرمانه و شیوه‌های رسیدگی به آن‌ها را مشخص کرده است بنابراین می‌توان در این باره هم از آن‌ها استفاده کرد.

ورود به رفتار نادرست عنابستانی جزو وظایف شورای نگهبان نیست

ابراهیمیان با تاکید بر اینکه جزو وظایف شورای نگهبان نیست که به رفتار نادرست عنابستانی با یک سرباز ورود کند، افزود: در واقع نظارت بر رفتار نماینده از سوی شورای نگهبان بدین معنا نیست که در کار نمایندگان دخالت کند. به عنوان مثال به آن‌ها بگوید فلان کار را انجام دهد یا ندهد.

در انتخابات بعدی این رفتار نادرست در بررسی صلاحیت او تاثیرگذار است

وی گفت: البته شورای نگهبان به رفتار نمایندگان نگاه می‌کند و ممکن است در انتخابات بعدی، اگر برای انتخابات بعدی، خودشان را به عنوان کاندیدا معرفی کردند برخی رفتار‌های نادرستشان را در ارزیابی صلاحیت‌هایشان لحاظ کنند، اما این بدین معنا نیست که شورای نگهبان مجبور باشد هر لحظه اظهارنظر کند و یا به نمایندگان اخطار دهد.

شورای نگهبان پس از تصویب اعتبارنامه نمایندگان دخالت نمی‌کند

این حقوقدان پیشین شورای نگهبان تصریح کرد: طبق رویه‌ای که قبلا وجود داشته این است که شورای نگهبان پس از تصویب اعتبارنامه‌های نمایندگان در مجلس، دیگر مداخله نمی‌کند. به عنوان مثال در گذشته هم چنین اتفاقاتی از این دست رخ داده است مبنی بر اینکه صلاحیت یک نماینده در انتخابات تایید شده، اما برای دوره بعدی انتخابات، صلاحیت همان نماینده به دلیل اتفاقاتی که در این میان رخ داده، تایید نشده است.

منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 شورای نگهبان علی اصغر عنابستانی انتخابات 1400 رفتار نادرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۵۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند

روز گذشته یک عضو هیأت رئیسه مجلس از امضای بیانیه‌ای در حمایت از بازگشت طرح گشت ارشاد خبر داد.

به گزارش انتخاب، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه مجلس شورای اسلامی بیانیه بیش از ۱۶۰ تن از نمایندگان با موضوع تقدیر و تشکر از فرماندهی محترم فراجا و مردم عزیز ایران اسلامی در همراهی با اجرای طرح عفاف و حجاب را قرائت کرد.

با این اوصاف، به نظر می‌رسد بیش از ۱۰۰ تن از نمایندگان مجلس حاضر به حمایت از طرح «نور» نشده اند.

دیگر خبرها

  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!